maandag 16 juli 2018

Maandag 16 juli 2018


Maandag 16 juli

Joepie! Boerderijtijd!

4 enthousiaste monitoren stonden de kinderen al op te wachten. Even dag zeggen aan de mama’s en papa’s en dan konden we van start gaan.
Ploegjes verdelen, kamers verdelen, bedden opmaken, valiezen uitpakken,… En dan insmeren met zonnecrème en buitenspelen.

Om 12u15 gingen we aan tafel. Soep, kip met appelmoes en petatjes en dan nog lekkere chocoladepudding.

Toen onze magen gevuld waren, kregen we van Boerin Liese een rondleiding op de boerderij.

De kippenploeg van Wim, ging daarna dieren verzorgen. Varkentjes aaien, pony’s kammen, een ritje met de tractor en nog zoveel meer…

De koeienploeg van Sarah ging in de moestuin werken. Ze maakten lekkere kruidenolie en proefden heel wat groenten, fruit en kruiden waarvan ze niet eens wisten dat die bestonden.

De geitjesploeg van Nele startte de week in het wollokaal. Ze maakten een vilten vlinder en gingen daarna op bezoek bij de schaapjes.

Tijd voor een vieruurtje. Frisse watermeloen en daarna een koekje. O ja en ook nog water, de zoveelste keer vandaag, het is dan ook dorstig weer.

Na het vieruurtje gingen de geitjes de diertjes voederen.
De koeien en kippen speelden enkele XL-pleinspelen.

En dan weer eten… Boterhammen, heel veel boterhammen J

Na het eten kregen we bezoek van Fred. Fred is een schrijver die een verhaal geschreven heeft over een boekenbeest. Plots kwam het boekenbeest uit het boek en ontsnapte in de bibliotheek van de schrijver. Hij kroop in een ander boek. De schrijver ging hem achterna en kwam terecht in een muziekboek. Samen met de kinderen zochten we in het muziekboek naar het boekenbeest, maar het boekenbeest was al weg… We vonden tips dat hij in een agenda gekropen is… Wordt morgen vervolgd…

En dan bedtijd… Slaapwel!


FOTO'S

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo boeren en boerinnen in wording,
    Dat zag er al een fantastische eerste dag uit. Wij zijn eigenlijk zelfs een beetje jaloers dat we niet mochten blijven...
    Nog véél plezier en dikke knuffel aan Lynne en Romy

    BeantwoordenVerwijderen