maandag 15 juli 2019

Maandag 15 juli 2019


Maandag 15 juli 2019


Een klein groepje op kamp deze week. Samen met Sarah, Wim en Ielke wordt het vast een gezellige boel.
Eens de ouders ‘eindelijk’ van den hof zijn, kunnen we op ons gemak beginnen spelen. Een paar spelletjes om elkaar te leren kennen. Iedereen doet flink mee.
Dan mochten we onze kamers installeren. Bedjes opmaken, valiezen uitpakken,… Druk, druk, druk. Daar kregen we grote honger van. We aten bloemkoolsoep, sommige kindjes zelfs 5 borden! Daarna kip met appelmoes en aardappelen. Heerlijk! En nog een frisco als dessert. Wat een verwennerij!
Boerin Liese gaf ons een rondleiding op de boerderij en daarna schoten we volop in actie.
De groep van de kipjes mocht de dieren verzorgen. Ze gingen pony’s borstelen, stallen poetsen, konijntjes aaien, de ezels op stal zetten,…
De groep van de geitjes ging op bezoek in de woonwagen van de kriebelbeesten. Ze zochten in heel de tuin naar kriebelbeesten en bestudeerden ze onder een vergrootglas.
Als snel was het 16 uur en konden we een vieruurtje eten. Appels, peren en een lekkere koek.
Als onze buik vol was, gingen we de dieren eten geven. Nog even spelen en dan weer aan tafel.
Smosjes met kaas en hesp.
Na het eten leerden we de kampdans. We kregen ook bezoek van Samson. Die is op zoek naar een nieuw Gertje. Marthe van K3 en Ariël de zeemeermin kwamen solliciteren. Ariël vond dat zij het nieuwe Gertje mocht zijn, want ze heeft een staart net als Samson. Marthe vond dat zij het nieuwe Gertje mag worden, want K3’tjes kennen Gert van binnen en van buiten.
Samson wou knikkerbanen bouwen, dus verzamelden Ariël en Marthe stukken knikkerbaan en samen met de kinderen bouwden ze 4 prachtige knikkerbanen.
De zon ging stilletjes lager aan de hemel staan en het energiepeil van de kindjes zakte stilaan naar het minimum. Na een verhaal over een slimme schildpad, ging iedereen heel snel slapen.
Dromen van een nieuwe dag vol boerderij-avonturen.

Bekijk ook zeker onze foto's van dag 1 HIER

2 opmerkingen:

  1. Leuke foto's, veel groeten van Moeke en vake

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's en hoop da mijn poppemie haar amuzeert ginder en ik mis ze wel zeg het haar maar groeten mama van tiffany

    BeantwoordenVerwijderen