maandag 26 augustus 2019

Maandag 26 augustus 2019


Wanneer we eindelijk al die ouders van ons erf hadden gekregen konden we beginnen aan wat een zeer zonnige week belooft te worden.

Na een korte kennismaking, konden we de kamers gaan verkennen. Samen met de vriendjes of vriendinnetjes op de kamer, lekker gezellig. Zo werd het al snel middag, voetjes onder tafel.
Groene soep, kip met appelmoes en patatjes.


Na de middag kregen we een rondleiding op de boerderij, wat is er hier toch veel te beleven. En daar konden we direct al van genieten tijdens onze eerste workshop. De hondjes (jongste groep) gingen onder leiding van Annelies de dieren gaan verzorgen. De koeien mochten samen met Anke meer leren over het gedrag van de dieren en dit ook in de praktijk omzetten. Floris ging samen met zijn paarden kriebelbeestjes gaan zoeken, plezant hoor. De oudste groep, de geiten van Toon, maakten hun eigen choco en kwamen zo alles te weten over melk.

En toen was het tijd voor een 4-uurtje, we aten met veel smaak de messinaroom die de geiten voor ons maakten. Daarna namen we groepsfoto’s en leerden we de kampdans aan.

Lap, weer eten. Boterhammetjes met kaas, hesp en groentjes. Nadat we dan eindelijk genoeg hadden gegeten, konden we beginnen aan onze avondactiviteit.

Kulderzipken en prinses Prieeltje kwamen langs. Die zijn stiekem een beetje verliefd, maar Koning Jozef vind dit niet zo leuk. Samen met de moeder van de duivel verzinnen ze snode plannetjes om Kulderzipken buiten te krijgen. Zo moet hij een knikkerbaan bouwen voor de koning voor het grote knikkertornooi. Gelukkig helpen alle kinderen om stukken te verzamelen. Echter hebben ze nog niet genoeg, nog een paar dagen verzamelen voor het tornooi van vrijdag.

Wat een dag, tijd om in ons bedje te kruipen. Het zal snel morgen zijn, dan kunnen we terug iets eten.

FOTO'S


Geen opmerkingen:

Een reactie posten