vrijdag 14 augustus 2020

Donderdag 13 augustus 2020

5h45: donder en bliksem en dan regen, regen en regen. Een snelle check, de tent bleef droog en de kinderen sliepen er los door. Onze landlopers hebben genoten van hun nacht in de tent.

Na het ontbijt werd het vuur weer opgestookt en werd er deeg gekneed. Als het deeg gerezen was, deden we het rond een stok en hielden we deze in het vuur. Daarna nog worstjes maken en dan aten we vers worstenbrood.
In de namiddag maakten we verse pizza’s die daarna gebakken werden in de zelfgemaakte pizza-ovens. Alle kinderen konden hiervan mee genieten.

De landlopers gingen op speurtocht. Ze maakten een lunchpakket en trokken de wijde wereld in. Als vrije vogels genoten ze van de natuur, leerden code ontcijferen, zochten kriebelbeesten,… Ze maakten ook een heel leuk toneeltje om aan de andere kinderen uit te leggen wat de landlopers op de kolonie deden.

De groepjes van dierenplezieren gaven de dieren eten, kuisten stallen uit en reden met de tractor.
De ene groep zocht kriebelbeestjes en maakte het ballenbad van Babs schoon.
De andere groep had vandaag hun fotoshoot. De foto’s daarvan komen volgende week online.
De kinderen mochten ook een ritje maken op Saffier.

Tijdens het vieruurtje begon het plots te regenen. Slechte timing voor de pizza’s, maar heerlijk als verfrissing. Het eerste half uur van de regen, speelden we gewoon lekker verder buiten. Heerlijk.

Nadat we van de lekkere pizza’s genoten hadden, gingen we snel in de douche en daarna onze fantastische boerenfuif.

Al snel was het bedtijd. Alweer de laatste avond van ons kamp…

pssst, er zijn ook nieuwe foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten