donderdag 13 augustus 2020

Woensdag 12 augustus 2020

De landlopers zijn de dag gestart met klusjes op de boerderij. Ze moesten nog heel wat colonnes verdienen om zichzelf vrij te kopen. Dieren eten geven, stallen uitmesten, verder sjorren,…

Ze hadden 3 colonnes tekort om zich naar de vrijheid te kopen.
We gingen samen naar het landlopersmuseum in Merksplas en leerden daar onze collega-landlopers kennen. Op het kerkhof daar vonden we zelfs ons eigen graf.
Omdat we zoveel geleerd hebben over de landlopers, kregen we van cipier 3 onze laatste colonnes. We hebben onze vrijheid terug en vieren dat door te kamperen in een tent in de tuin van de boerderij.

De koks maakten vandaag een lekkere groentensoep en heerlijk brood met kaas.
In de namiddag deden we klei rond appels en deze legden we in het vuur. We oogsten aardappelen en sneden er lekkere frietjes van. De kip die we gebruikten voor verse bouillon trokken we uit elkaar en zo maakten we zalige pulled pork.

Bij dierenplezieren werden de pony’s (en wijzelf) gewassen. Nadien deden we een heuse fotoshoot. De foto’s van de fotoshoot komen volgende week op de blog.
We hebben ook nog een stal uitgemest en alle kinderen mochten eventjes rijden op Saffier, een van de paarden.
De andere groep trainde de geiten en de kip. In de namiddag verzamelden ze kriebelbeesten en bekeken ze deze onder de loeplampen.
We maakten ook een ritje met de tractor en hebben de paarden en de pony’s op de wei gezet.
Beide groepen waren de dag gestart met het totemspel over het paard. Ze trokken zelf de huifkar. Wat zijn ze sterk.

’s Avonds keken we TV… Het is te zeggen, de moni’s maakten een interactieve TV-show. Dikke pret dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten