dinsdag 11 augustus 2020

Maandag 10 augustus 2020

 Deze ochtend kregen we weer bezoek van de zusjes Kriegel. Die waren gewoon al van ’s ochtends snoep en chips aan het eten. Ze vonden ook een bakje met COTZ. Blijkbaar een experiment van een professor van het Centrum voor Onderzoek naar Tropische Ziekten. In ruil voor het bakje COTZ kregen ze een tip voor de schat. Alleen begrijpen we daar niks van… Dat moeten we nog eens verder uitzoeken.

Na het ontbijt verdeelden we ons in 4 groepen: de landlopers, de koks en 2 groepjes dieren.

De landlopers maakten picknick en vertrokken op pad, de wijde wereld in. Ze leerden vanalles over de natuur, aten lekkere braambessen in het wild en leefden zich volledig in in het leven van de landlopers. Ze genoten van het vrije leven, sjorden kleine vlotjes en speelden wat spelletjes.
Tot ze opgepakt werden door de politie… Ze werden naar de boerderij gebracht, kregen een nummer en staan vanaf nu onder bewind van de cipiers. Ze moeten colonnes verdienen door te werken op de boerderij om terug vrij te mogen.

De groepjes van de dieren maakten eerst kennis met de boerderij. Nadien was er een groepje die in de konijnenstal met kipjes, konijnen en cavia’s speelden. Het andere groepje zat in de paardenstal bij de kleine kipjes en een eendenjong.
Nadien werden er uitdagende ballen met takken en groentenschilletjes gemaakt voor de geiten en de schapen. De andere groep hebben de hokjes van de konijnen en de cavia’s uitgekuist.
In de namiddag wandelden we met de pony’s en de ezel naar het Bootjesven waar we ze borstelden en nadien trucjes met hen deden.
Nog dieren eten geven en een totemspel over het varken en dan zat de namiddag er op.

Onze koks stookten vanmorgen al het vuur op. Ze plukten verse kruiden en groenten.
In de voormiddag maakten ze verse courgettesoep en kruidenboter op toast. Heerlijk.
In de namiddag werd er een groentenstoofpotje gemaakt in een soort steen die in het vuur gelegd werd. Daarna nog wat verse ijsthee maken voor morgen en dan werd er weer lekker gesmuld.

Na het avondeten werd er nog geknutseld en wat buiten gespeeld. Om daarna allemaal een lekkere douche te nemen. Dat was nodig.

Na een verhaaltje lag iedereen snel te slapen.


NIEUWE FOTO's

2 opmerkingen:

  1. En wat voor lekkers hebben onze kapoenen vandaag te eten gekregen? πŸ€”πŸ˜œ
    Ik ben altijd benieuwd (en jaloers ) naar jullie lekkere eten voor onze kanjers πŸ˜œπŸŽ‰πŸ₯³πŸ₯°

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bonte Beestenboel Team13 augustus 2020 om 00:32

      zondag: macaronie
      maandag: worst met appelmoes
      dinsdag: ovenschotel met gehakt, puree en bloemkool
      woensdag: hamburger met frietjes
      donderdag: pizza
      vrijdag spaghetti

      Verwijderen